Orientant-nos i informant-nos a la xarxa

Quan un s’apropa a una finestreta o efectua una trucada per realitzar una gestió, pot tenir la sensació que es tracta d’un pur tràmit, que la persona que hi ha a l’altra banda simplement ha de transmetre una informació. Pot semblar una feina simple, rutinària, sense gaires secrets. I això alimenta multitud de mites sobre la ineficiència de les persones que treballen en el sector públic. La realitat sovint és que, com totes les feines, la d’informar i orientar també és complexa i amb matisos i requereix, per tant, d’una actualització constant.

Aquest és un dels objectius que persegueix el SIOU, el grup de treball que formen diferents serveis d’informació i orientació universitaris d’arreu de l’estat. Entre les seves iniciatives, organitza dues trobades a l’any, en què es debat sobre un tema específic. Els passats 10 i 11 de maig es va celebrar la dotzena d’aquestes trobades, a la Universitat Complutense de Madrid. El tema escollit per a l’ocasió va ser com aplicar les TIC i les xarxes socials per millorar la tasca dels serveis d’informació i orientació.

Vaig tenir el gust que em proposessin dinamitzar un taller sobre eines de computació al núvol, relacionades amb la cerca i gestió de la informació i amb el treball en equip. Comparteixo a continuació la presentació en Prezi que vaig fer servir com a guió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *