Web 2.0 i professionals sènior

Aquest mes he començat a impartir cursos al Cibernàrium. Per a qui no el conegui, és la branca de Barcelona Activa, que es dedica a la capacitació tecnològica de professionals i empreses. A mi m’han encarregat dos cursos adreçats a professionals sènior.

El passat dijous 24 de maig, vaig realitzar el primer d’aquests curs, centrat en les eines web 2.0. L’objectiu principal era donar una imatge de conjunt de les diferents eines i plataformes que configuren l’univers 2.0. I, sobretot, es tractava de posar molts exemples pràctics de com aquestes eines s’estan fent servir amb objectius professionals.

Vam parlar de xarxes socials, de microblogging, de blogs i de wikis. No vam parlar d’altres eines com els marcadors socials o els discos durs virtuals, que també s’englobarien dins del web 2.0, perquè això ho tractarem en una segona sessió, titulada “Aplicacions cloud computing per a professionals sènior”.

Comparteixo la presentació en Prezi que vaig fer servir, per si a algú li pot resultar útil. Però també ho faig perquè com que és possible que aquest curs es torni a realitzar més endavant, m’agradaria poder-lo anar millorant. Així que us agrairé molt que em feu arribar els vostres comentaris, les vostres suggerències i, sobretot, que em feu conèixer més exemples que il·lustrin la utilitat del web 2.0 en diferents sectors laborals.

1 Comments

 1. Montserrat Garcia

  Vaig tenir la sort de fer aquest curs i estic pendent de tenir l’oportunitat de fer el de cloudcomputing.

  En certa forma, ha estat la “cirereta del pastís”. Per a una persona com jo, autodidacta convençuda, es del tot convenient comptar amb l’aportació de profesionals especialitzats que confirmin / corregeixin alló que tenim emmagatzemat als “draft.folders”. Aixó ens permet “desar-ho” definitivament i obrir “fitxer nou” per tal de seguir avançant.

  Per exemple, es encara una petita llabor, peró comença a mostrar els resultats de tota la feina feta per un bon grup de gent durant els últims mesos : http://www.nosomosparados.com.

  Per el que fa a la meva minúscula participació, tú, sense cap mena de dubta, hi has tingut molt a veure.

  Fins aviat. Montserrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *