Prezi al dia

Hi ha qui creu que mareja l’audiència i que simplement es tracta de l’última moda passatgera. En la meva opinió, Prezi és alguna cosa més. Es tracta d’una aplicació per crear presentacions que supera l’estructura lineal de les diapositives i ens permet representar visualment el nostre esquema mental. I no només això, sinó que a més, ens permet recórrer aquest esquema, anar-lo descobrint al ritme que nosaltres marquem.

Des de fa uns mesos, he tingut la sort de poder donar un curs de Prezi dins de la sucosa oferta del Cibernàrium de Barcelona Activa. En realitat, estic substituint la Mònica Ramoneda (@mramoneda), que en breu es reincorporarà a la feina, i que és una de les meves referències pel que fa a web 2.0 i aplicacions al núvol. La Mònica em va deixar un curs completament estructurat i un tutorial on s’analitzava Prezi a fons, que, en la meva opinió, és el millor que es pot trobar en aquests moments a la xarxa. La Paz Domínguez Ara, va traduir aquest tutorial al castellà.

Ja se sap que una de les conseqüències quan es treballa amb aplicacions al núvol és que es troben en contínua evolució i remodelació. Es tracta d’un avantatge i d’un desavantatge alhora: les eines cada vegada són més completes, però cal posar-se al dia una vegada i una altra. Prezi no n’és una excepció i fa unes setmanes va començar a introduir una sèrie de canvis i de fet, no estem segurs de si ja ho hem vist tot.

Les principals novetats han estat el canvi de la interfície de treball i la desaparició de la seva famosa zebra, nom amb què es coneixia l’eina que servia per transformar, textos, imatges i altres elements gràfics. De fet, el nou sistema de transformació resulta més intuïtiu, per a qui ja hagi fet servir altres programes de presentacions o de disseny gràfic. També cal destacar que s’ha incorporat una bateria d’icones predissenyades i una llibreria, on podem guardar les imatges i vídeos d’una presentació, per reutilitzar-los en d’altres.

Per tots aquests motius, la Mònica i jo vam pensar que calia posar al dia el tutorial. I així és com ha vist la llum Prezi al dia, que compartim amb tots i totes vosaltres i que intentarem mantenir actualitzat amb ulteriors novetats. Tots els vostres comentaris i correccions seran benvinguts. Per ara està disponible en català, però en breu estarà traduït al castellà.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *