El curs de fisica vist pel meu alumnat

El curs ha acabat i arriba el moment dels balanços, de les valoracions, dels resums, de les perspectives de futur..

Com cada any, he elaborat un vídeo resum de tot el curs, que he compartit amb el meu alumnat de Física de 1r de batxillerat. En ell, repasso els principals temes tractats, però també com els hem treballat, quines activitats hem fet i què hem après, més enllà dels continguts del temari.

La novetat d’enguany ha estat que els he proposat que elaboressin el seu propi vídeo resum del curs. Era una activitat voluntària que servia per pujar la nota final. Sabien que valoraria que el vídeo demostrés una visió global del curs, que establís relacions entre els diferents temes i amb la vida real, que estigués ben realitzat i que fos original, amè i creatiu.

La gran majoria de vídeos estan força bé. Alguns fan un repàs exhaustiu del curs. D’altres destaquen alguna idea o activitat en particular. Però n’hi ha uns quants que, al meu entendre, han copsat l’essència de l’assignatura. No se m’acudeix millor manera de resumir aquest curs que amb alguns d’aquests vídeos. Vull agrair a la Júlia, la Jana, l’Andreu, la Nerea, el Gabriel i el Martí que m’hagin permès publicar-los, perquè són una magnífica mostra de com hem intentat aproximar-nos a la Fisica.

 

A ningú se li escaparà que un treball de millora de nota és una ocasió ideal per endolcir una mica la píldora al professor. Així que, com a contrapunt a aquestes visions tan positives, voldria afegir un últim vídeo, extremadament crític amb la forma com s’ha dut a terme l’assignatura de física aquest curs. Estic pendent que la seva autora em confirmi que el puc penjar.

4 Comments

  1. Pingback: Eduscopi - Entrevista a Sandro Maccarrone (1/2)

  2. Pingback: Eduscopi - Entrevista a Sandro Maccarrone (1/2)

  3. Pingback: Eduscopi - Entrevista a Sandro Maccarrone (2/2)

  4. Pingback: Eduscopi - Entrevista a Sandro Maccarrone (2/2)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *